Barion Pixel

Billay Orsolya, pszichológus

#orsidietrend

Pszichológusként nem csak a lélekkel foglalkozom, hanem a testtel is, hiszen ez a kettő szoros egységet alkot! És ezzel már meg is válaszoltam, hogy mi köze van egy pszichológusnak az életmódváltáshoz, egészséges étkezéshez, fogyáshoz! Éppen ezért nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy mit gondolunk, hogyan viselkedünk és milyen érzelmek kísérnek minket. ⁣A pszichológián belül nagyon közel áll a szívemhez az egészségpszichológia, és az egyik kedvenc témám a sport mentális egészségre gyakorolt és stresszcsökkentő hatása. A sport pedig a saját életemben is nagyon fontos szerepet tölt be.

Tapasztalataim: Vendéglátásban kezdtem a legkülönfélébb pozíciókban, ezután jött az ihlet: pszichológus leszek! A diplomám felé vezető rögös úton azonban még befutottam a Sziget Fesztiválra, mint segítő.  Azóta hiszem és vallom, hogy nem kellenek speciális körülmények ahhoz, hogy a bizalom kialakuljon segítő és segített között és, hogy a legkisebb segítség is segítség.

Pszichológusként jó ideje egy fővárosi Gyermekjóléti Központban dolgozom, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig segítem a hozzám fordulókat. A felnőttek tanácsadásai mellett bölcsisekkel is foglalkozom: figyelemmel kísérem a lurkók fejlődését, segítem őket és a szüleiket. Az életmódváltást több oldalról érdemes támogatni, ezért csapatban a lányokkal csoportos egészségfejlesztő programokat alkottunk, amik nem maradtak siker, azaz ledobott kilók nélkül. Azt hiszem, jól tudok team-ben dolgozni, láttam hozzá eleget! A pszichológia számomra egyet jelent az élethosszig tartó tanulással is, ezért az elmúlt években rajzelmezéssel és relaxációval bővítettem az eszköztáramat, jelenleg pedig a coachingban mélyedek el.

Mottóm: Az étel, az étkezés legyen öröm az életünkben, de ne az egyetlen örömforrás!

Végzettség: pszichológus (Károli Gáspár Református Egyetem

A csapat többi tagja